Vrhunski pokrovitelji

K odlični hrani ne sodita le vrhunsko vino in penina, temveč tudi vrhunska voda. Zato smo se za prihajajoči Teden restavracij povezali z mednarodno cenjenima blagovnima znamkama Aqua Panna in San Pellegrino, ki veljata za zvesta in pomembna spremljevalca vrhunske kulinarike po vsem svetu, ter trendno znamko šampanjcev Veuve Clicquot. Skupaj bodo kulinarični ponudbi najokusnejšega tedna letošnje pomladi dodali iskrivost in svežino.

Le peščica šampanjcev se lahko pohvali s tem, da je stalni spremljevalec najekskluzivnejšim dogodkom na družabnem koledarju po vsem svetu in Veuve Clicquot je eden izmed njih. Svoj sloves dolguje za svoj čas neverjetno napredni ženski: Madame Clicquot, ki je v začetku 19. stoletja po smrti moža prevzela podjetje in tako postala ena prvih žensk, ki so bile nadrejene moškim ter vedno zahtevala samo eno: najvišjo kakovost. In ta se okusi še danes v vsakem kozarcu žlahtne penine, ki bo odslej tudi reden spremljevalec Tedna restavracij.

Kot »Champagne de saison« je Veuve Clicquot sponzor najelitnejših družabnih dogodkov po vsem svetu. Od Zlatega pokala Veuve Clicquot v Cowdray Parku do festivala Goodwood Revival in Londonskega festivala oblikovanja. Veuve Clicquot je idealen partner najekskluzivnejšim dogodkom na družabnem koledarju, ki jih ne sme zamuditi nihče.

 

 

DOBRA VODA KOT OSNOVA ZA OKUŠANJE

San Pellegrino je naravna mineralna gazirana voda katere ravnovesje sestavin, mineralov in naravnega ogljikovega dioksida ustvari edinstven okus ter enakomerno velike in nežne mehurčke. Idealna kombinacija njenih sestavin pričara čudovito doživetje zaradi katerega je S.Pellegrino ena izmed najbolj cenjenih in prepoznavnih gaziranih mineralnih vod na svetu. Postrežena ob izbrani hrani in vrhunskem vinu gurmansko doživetje vedno strne v zaključeno celoto.

Acqua Panna je naravna mineralna voda z nizko vsebnostjo mineralov in mehkim žametnim okusom. Acqua Panna pridobi svojo uravnoteženo sestavo (nizko vsebnost soli in popolno ravnovesje elementov kot so kalcij, magnezij in silicij) iz edinstvenega vodnega izvira v naravnem rezervatu v Toskani kjer, po 15 letih potovanja in filtracije skozi toskanske Apenine,privre na dan.

Zaradi svojih odlik je Acqua Panna tudi uradna mineralna voda Svetovnega združenja sommelierjev. Najboljša je postrežena iz steklenice in se odlično poda k vrhunski hrani in vinu v družbi S.Pellegrina. Njen edinstveni okus je visoko priznan s strani svetovnih kuharskih mojstrov in sommelierjev, zato postaja eden izmed najpomembnejših spremljevalcev vrhunske kuhinje.

 


Avtor prispevka: Žan Lebe | Objavljeno: 23.02.2017