Veliko zanimanje za Teden restavracij 2013

Dobrojedci iz vse Slovenije bodo od 12. do 20. oktobra popotovali od restavracije do restavracije – Prva restavracija je zapolnila vsa prosta mesta že po dveh dneh, druge pa so preobremenjene s sprejemanjem rezervacij – Takšnega zanimanja za vrhunsko slovensko kulinariko še ni bilo – Akcija, ki že v svoji prvi vseslovenski izvedbi prerašča v gibanje

Telefoni ves čas zvonijo, predali elektronske pošte pa pokajo po šivih … Takšen je rezultat začetka sprejemanja rezervacij za teden restavracij 2013 v več kot 60 vrhunskih slovenskih restavracijah. Zanimanje je ogromno, želja za obisk znanih restavracij je več kot je prostih mest. Po samo dveh dneh je bila Gostilna pri Lojzetu na Zemonu že polna za vseh devet dni Tedna restavracij!

Tomaž Kavčič: ”V dveh dneh smo prejeli več kot 300 elektronskih rezervacij in še dosti več telefonskih ter tako zapolnili vsa razpoložljiva mesta. Zato mi je zelo žal za vse, ki niso bili dovolj hitri, hkrati pa v veliko čast takšno veliko zanimanje za našo restavracijo. A saj je to šele prvi Teden restavracij.”

Podobno poročajo tudi iz drugih restavracij. Ema Bratovž iz JB restavracije, Ljubljana: ”Pri nas bo mail pregorel. Ne moreš verjeti, da od petka dalje komaj sproti odgovarjamo in potrjujemo rezervacije. Zaradi tega smo se odločili, da bomo imeli odprto v soboto tudi za kosilo, ko je sicer restavracija zaprta. Prvi dan, torej, meni TR že od 13. do 23.ure.”

Ker pa je trenutno v akcijo Teden restavracij vključenih kar 64 restavracij – zadnji se je priključil ljubljanski Vander -, vsa mesta še niso oddana. Toda, pohitite! Vendar pozor, na spletni strani si lahko ogledate menije in potrebne podatke o želenih restavracijah. Rezervirati pa morate nato po telefonu ali elektronski pošti neposredni v restavraciji!

Nekateri so to naredili že zelo temeljito. Iz Tedna restavracij so si naredili kar devetdnevno kulinarično popotovanje po vrhunskih slovenskih restavracijah. Kar nekaj jih je, ki so rezervirali, namreč, vsak dan! Seveda, lepše priložnosti za spoznavanje vrhunske slovenske kulinarike še ni bilo!


Avtor prispevka: Uroš Mencinger | Objavljeno: 21.09.2013