Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Rekorden jesenski Teden restavraciji v 77 najboljše ocenjenih slovenskih gostilnah in restavracijah – Leta 2015 v znamenju nove slovenske kuhinje

Jesenski Teden restavracij je presegel vsa pričakovanja, saj je v devetih dneh v 77 najboljše ocenjenih restavracijah (Nedelovi sončki) posebne menije z najmanj tremi hodi za 14 evrov preizkušalo kar 33.110 gostov.

Prihodnji Teden restavracij bo spomladi 2015. Točen datum bo objavljen nekaj tednov prej, na uradni spletni strani slovenskega ”kulinaričnega rock festivala”, kot so ga poimenovali mediji (www.tedenrestavracij.si).

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij: ”Bilo je kar nekaj restavracij, ki so imele več kot tisoč gostov, velika večina pa jih je imela po več kot 500. To so številke, ki presegajo vse napovedi o številu slovenskih dobrojedcev; dejansko gre za množično kulinarično gibanje, katerega člani dvakrat letno potujejo med najboljšimi slovenskimi gostilnami in jih testirajo ter ocenjujejo. Dobili smo na stotine pohval, a tudi nekaj kritik, ki smo jih posredovali gostincev. Tudi tako se kakovost naše kulinarike dviguje iz leta v leto.”

Tomaž Bolka, gostilna Krištof: ”Teh devet dni smo tako delali, da še za kosilo ni bilo časa. A kaj bi to, hranili smo se z zadovoljstvom gostov!”

Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu: ”V času Tedna restavracij se je potrebno še bolj potruditi, takrat je potrebno dati od sebe vsaj 120 odstotkov!”

Jelena Tramšek, gostilna Tramšek: ”Gledam slike kreacij drugih chefov in sem navdušena, koliko različnih barvno pisanih krožnikov ponuja ta mala Slovenija.”

Mojca Trnovec, gostilna Mihovec: ”Gostov ki so nas prvič obiskali, in zagotovo ne zadnjič, je bilo kar 60 odstotkov!”

Ema Bratovž, Restavracija JB: ”Bilo je naporno, a v veliko zadovoljstvo zaradi toliko zadovoljnih gostov.”

Marcela Klofutar, Vila Podvin: ”S Tednom restavracij se spreminjajo prehranjevalne navade Slovencev.”

Četrti slovenski Teden restavracij je minil v znamenju lokalno-regionalno, že zdaj pa je znana tema leta 2015: nova slovenska kuhinja. Uroš Mencinger: ”To bo priložnost, da najboljši chefi pokažejo svoj ustvarjalni prispevek posodabljanju slovenske kulinarike!”


Avtor prispevka: Uroš Mencinger | Objavljeno: 29.10.2014