Teden restavracij: kdaj spet?!

Na Tednu restavracij 2013 se je predstavilo 65 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln, ki so skupno pripravile več kot 120 posebnih menijev s tremi hodi po enotni in prijazni ceni 13 evrov – V devetih dneh več kot 12.000 obiskovalcev!

Komaj je Teden restavracij 2013 minil, že se vsi sprašujejo: ”Kdaj spet?!” Očitno ste bili oboji zadovoljni, tako gostje kot gostinci. Zato brez skrbi, seveda bo Teden restavracij dobil letnico 2014 in številko 14 … Toda, kdaj se bo začel, bomo razkrili šele takrat, ko bomo začeli sprejemati rezervacije za TR14! Tako, da boste vsi imeli enake možnosti. Če se je v devetih dneh letošnjega TR v 65 restavracijah zvrstilo več kot 12.000 gostov, jih bo prihodnje leto zagotovo še več.

A do prihodnjega leta vseeno ne bomo počivali. Podrobno bomo analizirali minuli Teden restavracij in na osnovi teh izkušenj poskrbeli, da bo TR14 še boljši, množičnejši in bolj odmeven. Zato bomo veseli, dragi bralci in obiskovalci, tudi vaših predlogov, pripomb, idej, mnenj. Komentirajte!

Saj tudi vi ne boste počivali, kaj ne! Restavracije, ki ste jih obiskali v času TR13, so zbudile vaš dobrojedski apetit in zagotovo jih boste obiskali tudi med letom. Kako je bilo? Sporočite nam v komentarjih pri restavracijah na straneh tedenrestavracij.si ali rad-dobrojem.si!

Tako kot tudi chefi ne bodo počivali. Teden restavracij 2013 je bil svojevrstna primerjava in ocena celotne slovenske vrhunske kulinarike. To je bilo devet najbolj kulinarično norih dni, ki ni ponudilo le cenovno ugodnih obiskov v najboljših restavracijah gostom, temveč tudi gostilničarjem in chefom. Po Tr13 se konkurenca v Sloveniji boljše pozna med seboj in tudi to je eden od razlogov, da bo kakovost še bolj rasla. Chefi se ne bodo pripravljali le na TR14, temveč se bodo trudili vsak dan! Dobrojedsko gibanje jih spremlja, obiskuje, nadzoruje, ocenjuje …

Sicer pa, kratek komentar enega od chefov, pove vse: ”Še nikoli nismo tako delali!” In to je bil šele začetek. Kdaj bo spet? Leta 2014!

Violeta & Uroš Mencinger


Avtor prispevka: Uroš Mencinger | Objavljeno: 29.10.2013