Teden restavracij 2014 dvakrat!

Teden restavracij 2014 spomladi in jeseni – Še več sodelujočih restavracij kot lani – Začetek sprejemanja rezervacij 3. marca – Meniji vrhunskih kuharjev v treh hodih za 14 evrov

Lanski Teden restavracij, ki je predstavil znanje in ponudbo kar 65 slovenskih vrhunskih chefov in restavracij, je bil najbolj ”nori” kulinarični teden leta 2013. Kako bo šele letos, ko bo Teden restavracij dvakrat, spomladi in jeseni! Pomladni teden restavracij 2014 bo od 22. do 30. marca!

Za pomladni Teden restavracij je prijavljenih že 69 vrhunskih slovenskih restavracij, možno pa je, da se bo v zadnjem trenutku prijavila še katera od vabljenih. Selektor Tedna rezervacij 2014, kulinarični kritik Nedela, Uroš Mencinger:

”Zanimanje je izredno, toda sprejeti ne moremo vseh. Bistvo Tedna restavracij je vrhunskost, zato je osnovni kriterij izbora kakovost, ki pomeni: k sodelovanju smo povabili restavracije, ki smo jih ocenili v Nedelu, med ocenjenimi pa le te, za katere menimo, da bodo njihovi chefi pripravili vrhunske posebne menije; takšne, ki bi bili ocenjeni z oceno najmanj štirih sončkov!”

Znova se nam tako obeta degustacija vrhunske slovenske kulinarike po vrhunsko-prijazni ceni, ki ustreza letošnjemu letniku – 14 evrov za (najmanj) 3 hode.

Vse podrobnosti o Tednu restavracij 2014 bodo od 3. marca dalje objavljene na spletni strani tedenrestavracij.si, kjer bodo tudi vsi meniji v treh (ali več) hodih. Začetek zbiranja rezervacij – direktno v restavracijah – bo prav tako 3. marca. Po izkušnjah od lani, ko je v najboljših zmanjkalo prostora v nekaj dneh, bo potrebno pohiteti.


Avtor prispevka: Uroš Mencinger | Objavljeno: 24.02.2014