Teden restavracij 2013 – najboljše iz Slovenije

Vljudno vabljeni v najboljše slovenske restavracije in gostilne! V času od 12. do 20. oktobra vas pričakujejo najboljši slovenski chefi s svojimi vrhunskimi meniji. Obeta se pokušina vrhunske kulinarike kakršne v Sloveniji še ni bilo. Trije hodi za 13 evrov!

Ne čakajte do 12. oktobra, temveč si izberite svoje favorite in naredite načrt obiskov med 12. in 20. oktobrom že zdaj. Kateri meni za 13 evrov vam je všeč? Zavrtite številko izbrane restavracije in rezervirajte v terminu med 12. in 20. oktobrom. Rezervirajte pravočasno, sicer boste morali čakati do prihodnjega leta …

Teden restavracij se je rodil pred več kot dvajsetimi leti v New Yorku in doživel takojšen uspeh, zato se je hitro razširil po vsem svetu. Slovenija je pristopila, pravzaprav, pozno, počakati je bilo potrebno, da je Maribor postal Evropska prestolnica kulture. In tudi Teden restavracij v okviru Maribor 2012 je bil takoj popoln uspeh – oglejte si video lanskega Tedna restavracij. Lani, torej, le Maribor in tri partnerska mesta, letos pa vsa Slovenija.

V Tednu restavracij 2013 sodelujejo le najboljše restavracije – povabili smo tiste z najboljšimi ocenami kulinaričnega kritika Nedela Uroša Mencingerja, v Nedelu, kulinaričnem vodiču Izbor Nedelovih gostiln 2013 in na spletnem portalu www.rad-dobrojem.si. Rezultat njihovih prijav je na teh straneh – več kot 50 najboljših iz vse Slovenije!

Zakaj so zraven?

Tomaž Kavčič, Pri Lojzetu na dvorcu Zemono: ”Vrhunska kuhinja ni le za izbrance, ki si jo lahko privoščijo. Teden restavracij je prijazno povabilo vsem, ki radi dobro jedo.”

Janez Bratovž, JB restavracija, Ljubljana: ”Teden restavracij je priložnost, da se predstavim gostom, ki jih je sicer strah stopiti v prestižno restavracijo. Sedaj se bodo lahko tega neupravičenega strahu znebili.”

Andrej Kuhar, Maxim, Ljubljana: ”Seveda smo zraven. Akcijo v tujini poznam že dolga leta in komaj sem čakal, da pride tudi k nam.”

Tanja Pintarič, gostilna Rajh, Bakovci: ”Že lani smo sodelovali in odziv gostov je bil izjemen. Veliko jih je prišlo prvič in sploh ne zadnjič.”

Gregor Vračko, gostilna Denk, Zgornja Kungota: ”To je promocija vrhunske kuhinje. Pokazali bomo, kaj znamo in zmoremo!”

Zakaj boste vi zraven?

Teden restavracij je devet dni kulinaričnih potovanj po vsej Sloveniji. V Tednu restavracij 2013 imate priložnost obiskati najboljše slovenske kuharje, ki so posebej za Teden restavracij pripravili odlične menije v treh hodih za zgolj 13 evrov. Teden restavracij je pokušina vrhunske slovenske kuhinje!

Že Teden restavracij 2012, spomladi v 12 restavracijah, jeseni v 15, je povzročil pravo kulinarično gibanje, ki je odmevalo predvsem na FB – Teden Restavracij. Že na startu je Teden restavracij pokazal, da ne gre le za enkratno priložnost poceni obiska v znani restavraciji, temveč je to devet dni okusnih dobrojedskih popotovanj od restavracije do restavracije.

Zato smo novo spletno stran Tedna restavracij zasnovali tako, da bodo vaši vtisi z dobrojedskih doživetij po slovenski vrhunski kulinarični sceni čim bolj odmevali. Komentirajte na teh straneh, preko FB ter drugih socialnih omrežij in s fotografijami na Instagramu! Vam je bilo všeč? Ali pa tudi ne? Kje je bilo najboljše? Katera jed vas je najbolj navdušila? Koga in kaj priporočate?

Dober tek in veliko dobrojedskih užitkov med 12. in 20. oktobrom po vsej Sloveniji!

Violeta in Uroš Mencinger


Avtor prispevka: Uroš Mencinger | Objavljeno: 06.09.2013