Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Začenja se devet dni kulinaričnih potovanj po najboljših slovenskih gostilnah – Pomlad prihaja s Tednom restavracij

Če je jesenski Teden restavracij slovo od poletja, je pomladni TR pozdrav pomladi. To pa na menijih najboljših slovenskih restavracij pomeni veliko svežine, mladosti, nežnosti, kreativnosti, kar vse omogočajo prvi pomladni poganjki, cvetovi, pridelki. Vsak teden restavracij zato ponuja nekaj posebnega, svojega, enkratnega. Ni zaman Teden restavracij najbolj kulinarični teden v letu!

Vse to pa hkrati pomeni, da Teden restavracij sežiga tipske jedilne liste slovenskih restavracij! Zaradi Tedna restavracij se sezonskosti ponudbe, porekla sestavin, senzibilnosti njihove priprave, ne morejo ignorirati tudi druge slovenske gostilne in restavracije, ki (še) niso dobile povabila med najboljše. Zaradi Tedna restavracij so namreč slovenski gostje bolj zahtevni, bolj kritični, če hočete tudi bolj izbirčni – predvsem do površnosti, uniformiranosti, slabe kakovosti.

Za vse tiste, ki ste pravočasno rezervirali, se tako začenja devet dni kulinaričnih potovanj po najboljših slovenskih gostilnah. Vaš pomladni odziv na ponudbo kar stotih posebnih menijev v treh hodih za 14 evrov v 69 restavracijah je še presegel jesenskega: ni jih malo, ki bodo v teh dneh skupno našteli 500, 600, 700 in še več gostov! V slovenski gastronomiji je to rekord, še posebej, ker gre za izbrane restavracije, najboljše chefe in vrhunske restavracije. Doslej je bila takšna množičnost značilnost mestnih menz, turističnih prehranjevalnic in podeželskih črnih (neprijavljenih) kmečkih turizmov.

Vsi tisti, ki še niste rezervirali, pa prav tako ne obupajte. Neposredno v restavracijah preverjajte last minute ponudbo, ko boste vskočili namesto nenadne odpovedi, na spletni strani Tedna restavracij (tedenrestavracij.si) pa še vedno najdete posamezne restavracije in posamezne termine, ko je še nekaj prostora.

Prav tako pa bodite obiskovalci in gostje Tedna restavracij pozorni na posebno, dodatno ponudbo, za katero so poskrbeli posamezni gostitelji. Nekje ponujajo prenočišče po polovični ceni, drugje dodatno vinsko spremljavo, spet nekje dodatne hode (jedi) … In nekateri so že pred začetkom najavili, da bodo devet dni posebnih menijev za prijazno ceno še podaljšali!

Teden restavracij je več kot le trije hodi za 14 evrov. Teden restavracij je najlepša priložnost za kulinarično doživetje! Prvič v 2014 spomladi, od 22. do 30. marca, in nato še enkrat, jeseni!


Avtor prispevka: Uroš Mencinger | Objavljeno: 18.03.2014