Vila Podvin

Mošnje 1
Radovljica

Delovni čas:

od torka do soboteod 12. do 22. ure
nedeljaod 12. do 17. ure
ponedeljekzaprto

Obvezna rezervacija:

Email: info@vilapodvin.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Ženski

  • Zelenina juha, tepka v tempuri, žele tepkinega soka, krema gomoljne kolerabe in hruške, zelenin čips
  • Cipljev brodet: cipljev file, krema pečene cvetače z lešniki, črna omaka lignjev in sipe, peneča ribja omaka, rumena trdinka, brstični ohrovt
  • Vaniljevi skutni cmoki, omaka korenja in pomaranče, sladoled kisle smetane, drobljenec temne čokolade in mandljev
2
Menu

Moški

  • Mariniran telečji jezik, motovilčeva omaka, Dolenčev jogurt z zelišči, čemaževa majoneza, gel črnega česna, čips Pustotnikovega sira in hrena
  • Počasi pečena in glazirana goveja lička, slanina krškopoljca, dimljen krompir, mavrahova omaka, glazirano korenje in koleraba, mlada špinača
  • Vaniljevi skutni cmoki, omaka korenja in pomaranče, sladoled kisle smetane, drobljenec temne čokolade in mandljev

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Sirni bandeljc (jed iz 1. kuharske knjige v slovenskem jeziku, Valentin Vodnik, 1799) 8 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Meso: Mesarija Mlinarič, Lesce
Mlečni izdelki: Domačija Dolenc, Radovljica
Siri: Kmetija Pustotnik, Gorenja vas
Krompir: Kmetija Križnar, Zgornje Bitnje
Tepkov sok: Vipi d.o.o., Brezje
Trdinka: Kmetija Šlibar, Tržič
Zelenjava: Kmetija Matiček, Zgornji Otok
Topinambur: Matjaž Vovk, Otoče

"Spoznavamo naše bistvo in ga delimo z gosti
Ponosni smo, da se povezujemo. Ponosni smo, da preko povezovanja, raziskovanja in ustvarjanja spoznavamo naše bistvo, ga delimo z našimi gosti in vsi skupaj postajamo bolj samozavestni in ponosni, da smo Slovenci. Ne nazadnje je bila na posestvu Podvin napisana slovenska ustava. Povezali smo dobavitelje. Naši gostje imajo priložnost vsako 1. soboto v mesecu, da jih spoznajo in okusijo njihove sestavine (ki so tudi naše) na Podvinski tržnici.
Povezali smo radolške gostince v Okuse Radol'ce. Vsak november v radolških restavracijah ponujamo lokalne jedi z navedenimi dobavitelji po enotni ceni. Prepričani smo, da je najpomembneje, da vsi sodelavci skupaj osebnostno rastemo in se strokovno razvijamo. Brez zadovoljnega zaposlenega ni zadovoljnega gosta.
Povezali smo se s Centrom za delo varstvo in usposabljanje Radovljica. Našo hišo krasi keramika in umetniške slike varovancev centra. Dva varovanca sta se pridružila naši kuharski ekipi. Jedi strežemo iz krožnikov, ki so jih skreirali samo za nas.
Povezani smo v mednarodnem združenju mladih gostincev JRE (www.jre.eu), s katerimi nas druži strast, talent in želja po izmenjavi izkušenj.
Vabimo vas, da nas obiščete in se povežemo še z vami!"