Špacapanova hiša

Komen 85
Komen

Chef: Ago Špacapan

Delovni čas:

od petka do nedeljeod 11. do 22. ure
od ponedeljka do četrtkazaprto

Obvezna rezervacija:

Telefon: 041 297 829
Email: info@spacapan.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu
  • Tatarc iz zorjenega hrbta mladega goveda proste reje, kruhovi hrustki iz ajdove moke mlete na kamnu in lešniki
  • Ravioli, nadevani z Zidaričevo kravjo skuto in kraškimi zelišči, preliti z masovnikom iz domačega masla ter ovčji sir z Vremščice
  • Domač petelin, gosja jetra in mlada špinača

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Teran, 2015, Špac 1,50 €
Vitovska grganja, 2015, Jurij Grgič,1,50 €
Penina Chardonnay, Zdravko Kralj 2,80 €
Zelen, 2015, Sveti Martin 2,50€
Malvazija, 2014, Pietra 2,80 €
Sauvignon, 2012, Joško Renčel 4,20 €
Jakot, 2009, JNK 4,50 €
Cabernet sauvignon, 2012, Emil Tavčar 4,20 €
Terra Rossa, 2006, Čotar 4,20 €
Chardonnay, sladko, 1997, Vina Kras 8,00 €

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Koprivna juha s korenčkovim štrukeljcem 4 €
Polenta mleta na kamnu, jamar sir, krodegina krškopoljskega prašiča kuhana v malvaziji in drnjulov džem 6 €
Millefoglie z ovčjim sirom z Vremščice in malinina kaša 6 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Ajdova, pšenična in pirina moka: Buntova kmetija, Škrbina
Skuta in maslo: Kmetija Zidarič, Praprot

"Dragi gostje, pred nami je ponovno Teden restavracij, ki se ga v Špacapanovi hiši vsakič neizmerno veselimo, saj nam vedno znova omogoča, da sprostimo svojo kreativnost in spletamo nova ter utrjujemo stara prijateljstva.
Za tokratno priložnost smo pripravili meni, v katerega smo poskušali ujeti vrednote, ki jih živimo in vanje verjamemo. Ljubezen do vsega kar ponuja Kras, ljubezen do sočloveka, ljubezen do narave, ljubezen do divjega, spoštovanje do vsakega človeka, živali in rastline, ki je doprinesel/a tej zgodbi. Meni je posvečen tradiciji, klasičnim okusom, vsem, ki si želite okusiti čim manj obdelano hrano na gurmanski način.
Se vidimo na Krasu!"