Sorbara Steak House

Gallusovo nabrežje 31
Ljubljana

Chef: Ivo Tomšič

Delovni čas:

vsak danod 12. do 22. ure

Obvezna rezervacija:

Email: sorbara@steakhouse.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu
  • Tatar slovenskega goveda, losos, ikre, vloženi morski šparglji ter prekajena kisla smetana
  • V “starani maščobi” konfitirani file slovenskega goveda, mlada zelenjava iz tržnice, škampov prah, travniške rožice
    ali
    Cowboy usda, mlad krompir in zelenjava iz žara (po predhodnem naročilu za 4 ali več oseb)
  • Jagode, wasabi, kobilje mleko

Število mest:

za menije TR je vsak dan namenjenih 30 sedežev ob 12.00, 14.00 in 16.00 uri

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Zelenjava in sadje: Ljubljanska tržnica
Kobilje mleko: LacMar d.o.o., Grosuplje
Slovensko govedo: Romica d.o.o., Trzin

 

 

"Restavracija, kjer je stavek: ''To je najboljši steak v mojem življenju!'' postal vsakodnevni dogodek. Visoka stopnja marmoracije je kriva za sočen, okusa poln zrezek, ki lahko glede na željo gosta variira vse od krvavo rdeče in rožnate do well done pečene sredice. In če je že zrezek pečen na klasičen način, ki ob sebi ne zahteva nobene omake, se kuhar kreativno izživlja pri vsem ostalem, saj je še takemu skeptiku čeljust večkrat padla do tal ob pogledu na domiselno sestavljene krožnike predjedi ali kompleksni sestavi sladic. Če povzamemo - Sorbara še nikogar ni pustila ravnodušnega…no ja, razen mogoče kakšnega vegana."