Slon 1552

Nazorjeva 5
Ljubljana

Chef: Siniša Borić

Delovni čas:

vsak danod 11. do 23. ure

Obvezna rezervacija:

Email: david.smukovic@hotelslon.com

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Mesni meni

  • Piknik v parku (polži zaviti v lardo slanino krškopoljca na špinačni kremi, zeliščno maslo)
  • Pojedina na ranču (telečja lička, pire kolerabe, štrukelj iz prosene kaše in ovčje skute, zažgana smetana)
  • Crème brûlée pod streho (čokoladna kupola, crème brûlée, mousse temne čokolade, pena bele čokolade in sveže jagodičevje)
2
Menu

Ribji meni

  • Noro zakajena postrv na kozlu (hladno prekajena postrv, krema kozjega sira, kumarično olje)
  • Fuzija morja in vrtnin (file tune, cvetačni pire, prah in čips sipinega črnila, brunoise zelenjava, pena mlade špinače)
  • Izpod rok naših babic (jabolčna pita, domač vanilijev sladoled)
3
Menu

Veganski meni

  • Slovensko super živilo (pečena rdeča pesa, hrenova panakota, čips in sladoled rdeče pese, balzamična redukcija)
  • Azijska bovla po domače (shirataki testenine, kreša, alfa-alfa kalčki, korenje, bučke, baby koruza, redkvica, pire zažganega melancana, bučkini cvetovi v tempuri)
  • Vredna greha (presna jagodna torta, lešniki, rozine, kokosov čips, sveže jagode)

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Penina Sinefinis rose, Četrtič, brut 3,00 €
Sivi pinot, Četrtič 2,50 €
Cabernet sauvignon, Četrtič, 2,50 €

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Krompirjeva juha z ajdovo kašo 3 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Postrvi: Ribogojstvo Goričar, Podbočje
Mesnine: Mim mesarstvo, Mokronog
Oreščki in suho sadje: Hrib d.o.o., Dobje pri planini

 

"Restavracija Slon 1552 je prejemnica nagrade Ljubljanske kakovosti, uvrščena med "top 5". Kulinarično podobo restavracije oblikujejo tradicionalne slovenske jedi s pridihom mediterana. Pripravljene so po originalnih receptih in dopolnjene s sodobnimi kulinaričnimi trendi.
Mladi kuhar Siniša Borič priznava: » Trudimo se, da naši gostje vsakič dobijo nekaj novega in posebnega ter da od nas odidejo kulinarično presenečeni«.
V naših jedeh želimo ustvarili takšne okuse, ki bi se močno vtisnili v spomin naših gostov in zaradi katerih bi se želeli vrniti. To je gotovo naš največji izziv.
Notranji ambient Restavracije Slon 1552 lahko opišemo kot mehki minimalizem – čiste in ravne linije mehča toplina materialov, zeleno rastlinje in razsvetljava. Unikatni elementi dajejo prostoru specifično identiteto."