Restavracija Sedem

Cafova 7
Maribor

Chef: Kristjan Anderlič

Delovni čas:

od ponedeljka do soboteod 11. do 23. ure
nedeljaod 12. do 16. ure

Obvezna rezervacija:

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Mesni

  • Pehtranov makron, gel rdeče pese z bučnim oljem in marinirana črna redkev
  • Železna juha 2017
  • Konfitirane svinjske ličnice s kruhovim narastkom, pire kisle repe, ocvrta svinjska koža s prekajeno majonezo in olje domače salame
  • Karameliziran čaj s kivijevim sladoledom in limonine penice
2
Menu

Ribji

  • Pehtranov makron, gel rdeče pese z bučnim oljem in marinirana črna redkev
  • Železna juha 2017
  • Pomladni ˝fish&chips˝ (v tempuri ocvrto srce polenovke z okisano pomladno solato in maslena omaka z limeto)
  • Karameliziran čaj s kivijevim sladoledom in limonine penice
3
Menu

Vegetarijanski

  • Pehtranov makron, gel rdeče pese z bučnim oljem in marinirana črna redkev
  • Železna juha 2017
  • V tempuri ocvrt mariniran tofu z okisano pomladno solato in maslena omaka z limeto
  • Karameliziran čaj s kivijevim sladoledom in limonine penice

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti); za menije TR so možne rezervacije od ponedeljka do sobote ob 12.30, 17.00 in 20.00, v nedeljo samo ob 12.30 uri

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

šampanjec Veuve Clicquot, brut 7,50 €
Zlata radgonska penina, brut rose 3,50 €
Beli pinot, suho, Conrad Fürst & Söhne 3,80 €
Sivi pinot, suho, Stojan Ščurek 3,50 €
Sivi pinot, suho, biodinamično vino, Aci Urbajs 5,80 €
Sivi pinot Draga, suho, Klet Štekar 5,50 €
Modri pinot, suho, Vinogradništvo Gonc 4,20 €
Stara brajda rdeče, suho, Stojan Ščurek 3,90 €
Rumeni muškat, polsladko, Vinogradništvo Kaloh 3,90 €

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Čokoladni sladoled, praline iz bele čokolade in ekler z mlečno čokolado 5,50 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Krompir: Kmetija Terezija Smolinger, Lovrenc
Jajca: Kmetija Kavčič, Branoslavci
Meso: Farme Ihan, Domžale
Krškopoljski prašič: Majal, Selo pri Dobovi
Bučno olje: Oljarna Kocbek, Sveti Jurij ob Ščavnici
Zelenjava: Zadruga Dobrina, Maribor
Čili: Kmetija Legnar

 

 

 

"Sedem se v pomladnem jedilniku Tedna restavracij spogleduje s kreativnim prebujanjem kulinarične preteklosti Maribora.
Navdušujejo nas nova odkritja in veselimo se vsega, kar nam bo prinesla pomlad."