Restavracija Pri levu

Vošnjakova 1
Ljubljana

Chef: Uroš Hribernik

Delovni čas:

vsak danod 11.30. do 23. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 01 308 7700, 031 39 0001
Email: matjaz.zakrajsek@union-hotels.eu

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu
  • Pozdrav iz kuhinje
  • Tris oljčnih tapenad, focaccia
  • Domači ravioli, ovčja rikota, mlada blitva
  • Goveji rep v rdečem vinu, artičoka s peteršiljevo korenino, vložen paradižnik
    ali
    Ugor s peteršiljevo omako, artičoka s peteršiljevo korenino, vložen paradižnik

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Cena vinske spremljave je 10 €.
Peneča rebula, suho, Goriška Brda
Sauvignon G, 2015, suho, Pullus
Cabernet sauvignon, 2013, suho, Lisjak

Ostala vina na kozarec:
Bjana brut Rose, rose 7,00 €
Ekološka Rebula, 2016, suho, Erzetič 3,00 €
Sivi pinot, 2013, suho, Saksida 3,00 €
Renski rizling magnum, 2013, Kupljen 3,80 €
Ribolla gialla, 2010, suho, Dario Prinčič 7,50 €
Merlot, suho, Kabaj 5,20 €
Malbec Ultra, 2013, suho, Kaiken 5,00 €
Laški rizling, 2009 Izbor, sladko, KZ Krško

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Karamela, vloženi gozdni sadeži, kakavov liker, mascarpone espuma 4 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Ovčja rikota: Sirarstvo Pustotnik, Gorenja vas
Goveji rep: Kmečka zadruga Sevnica
Ugor: Rival, Trzin
Mikrozelenje: Mikroelenje Šebenik, Borovnica
Zelenjava: Krnc, Ljubljana

"Naš glavni kuhar Uroš Hribernik bo z ljubeznijo in skrbno natančnostjo za vas pripravil vrhunske specialitete. Kuharski mojster svojo zgodbo gradi na svežih in preprostih sestavinah, ki jih mojstrsko kombinira v enkratno gurmansko doživetje. V prijetnem ambientu tropskega akvarija vam bomo postregli z okusnimi sredozemskimi jedmi in raznovrstnimi poslovnimi kosili. Edinstven kulinarični užitek bosta zaokrožila bogata izbira vrhunskih vin ter lične sladice, izdelane v hišni slaščičarni."