Restavracija Julijana

Cesta svobode 12
Bled

Chef: Simon Bertoncelj

Delovni čas:

vsak danod 12. do 23. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 031 657 262

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Mesni

  • Amuse bouche
  • Zorjena teletina v hribovskem senu na kremi cvetače s pehtranom, solato, vinsko šalotko in balzamikom
  • Kanelon račjega bedra s črnimi trobentami, kremo rdeče pese, peno lokalnega sira Bobek in praženimi lešniki
  • Zorjen trebuh krškopoljske svinjine, glazirana sezonska zelenjava, krema dimljene maslenke in kipnik pokljuških jurčkov
2
Menu

Ribji

  • Amuse bouche
  • Marinirana jadranska skuša, želiran paradižnik ter listanto testo, dressing agrumov, mlad kozji sir in paradižnikova marmelada
  • Topla ribja zloženka z brunoise zelenjavo in žafranom, pena limonske trave in sipino črnilo
  • Poširan file polenovke in jadranska kozica, krema mlade špinače, zeliščni krompir, zelenjava in omaka s pehtranom

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Cena vinske spremljave je 12 €.

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Temna čokoladna pena s sivko in karamelno omako s solnim cvetom, gel mete, sladoled, robidnice, medeni hrustavec in pena lokalnega jogurta + kozarec sladkega vina 5 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Seno, cvetača, pehtran, maslene buče, gomoljna zelenjava, krompir, pehtran: Jenkova kmetija, Kranj
Teletina škofjeloške regije: Panvita, Murska Sobota
Sir Bobek: Bobek, Bled
Sladka smetana, sveži kozji sir: Mlekarna Bohinj
Jadranska skuša in kozice: Unimar, Koper
Sveža piranska riba: Ribogojnica Fonda, Seča
Kobariški jogurt: Mlekarna Kobarid
Solni cvet: Piranske soline

 

"Izbor menijev je kombinacija lokalnih slovenskih sestavin. Sestavine posameznih jedi se lepo zaključujejo v povezano celoto. Z uporabo več tehnik kuhanja, z različnimi teksturami ter sodobno prezentacijo jedi vam predstavljamo privlačen degustacijski meni."