KULT316

Prušnikova ulica 74
Ljubljana

Chef: Blaž Švigelj

Delovni čas:

od ponedeljka do petkaod 12. do 22. ure
sobota in nedeljazaprto

Obvezna rezervacija:

Telefon: 01 235 5260
Email: kult316@bic-lj.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Mesni meni

  • Koruzna pogačica in hladna spomladanska juha s cvetlicami, zmrzlino kozjega jogurta, hrustljavim ješprenom in ječmenovo travo
  • Na senu dimljena rdeča postrv s fižolom, radičem, redkvijo in belo slanino
  • Pleče divjega prašiča s pečeno repo, mladim grahom, čemažem in mlado čebulo
  • Tortica s suhimi tepkami in čokolado, hruškov žele, maslena buča in brinov sladoled
2
Menu

Vegetarijanski meni

  • Koruzna pogačica in hladna spomladanska juha s cvetlicami, zmrzlino kozjega jogurta, hrustljavim ješprenom in ječmenovo travo
  • Pečena in vložena pesa s fižolom, lešniki, redkvijo, motovilcem in ribanim rumenjakom
  • Gratiniran radič s pečeno repo, čemažem in mlado čebulo
  • Tortica s suhimi tepkami in čokolado, hruškov žele, maslena buča in brinov sladoled

Število mest:

za menije TR je namenjenih vsak dan 50 sedežev; rezervacije so možne med 15. do 22. uro

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Cena vinske spremljave je 11,50 €.
Pinela, Guerila, suho, 2015
Modra frankinja Eminent, suho, 2012
Šipon, jagodni izbor, sladko, 2008

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Sezonska sadno-zelenjavna juha s prahom kamilice, drobnjakom, solnim cvetom in orehovim oljem 3,50 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Zelenjava: Kmetija Dovč, Ljubljana – Savlje
Divjačinsko meso: Divjačina Meglen, Kolenča vas
Mleko,mlečni izdelki: Sirarstvo Orešnik, Šentjošt
Ribe: Rival trade, Trzin

"Restavracija KULT316 je del Centra kulinarike in turizma KULT316. V njenem elegantnem vzdušju gostom postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki sledijo ljubljanskemu in osrednjeslovenskemu kulinaričnemu izročilu. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije z odprto kuhinjo gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Restavracija KULT316 je prostor, kjer študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe. Smo gastronomsko-izobraževalna institucija, ki se zaveda svoje družbene odgovornosti do stroke, gostov in okolja."