Kendov dvorec

Na griču 2
Spodnja Idrija

Chef: Klavdij Pirih in Franci Pivk

Delovni čas:

vsak danod 12. do 14.30 ure in od 18. do 20. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 05 372 5100
Email: info@kendov-dvorec.com

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Ribji meni

  • Belo zelje s čebulno potico
  • Ocvrt hruškov raviol s pečeno rdečo peso in pirejem iz zelene
  • Njoki s pehtranom in pečeno postrvjo
  • Kobariški štruklji
2
Menu

Mesni meni

  • Belo zelje s čebulno potico
  • Jezik mladega cerkljanskega goveda s hrenom in rdečo peso
  • Račji ragu z “bati”
  • Skutna krema z medom in dušenimi jabolki

Število mest:

za menije TR je namenjenih vsak dan 70 sedežev; ob rezervaciji navedite tudi izbrani meni - ribji ali mesni.

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Rebula 2013, Svetlik 7,00 €
Lapor beli 2011, Krapež 6,00 €
Sivi pinot 2013, Slavček 6,00 €
Cabernet franc 2013, Batič 7,50 €
Rubido 2014, Tilia 7,30 €
Rdeče 2006, Mervič 6,50 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Vrtna zelenjava: Cvetka Bončina, Spodnja Idrija
Skuta in mlečni izdelki: Kmetija in sirarna Bogataj, Gorenja vas
Med: Štefan Pirih, Srednja Kanomlja
Postrvi: Ribogojnica Libo, Gorenja Trebuša
Meso: Mesarstvo Podobnik, Čeplez pri Cerknem

"Kulinarika Kendovega dvorca združuje izbrane naravne sestavine, izvirno ustvarjalnost hišnih chefov ter preizkušene starodavne recepte, ki smo jih podedovali od naših babic. Navdih za tokratna menija smo našli v neokrnjeni naravi bližnje okolice in pri naših lokalnih dobaviteljih. Jabolka stoletne jablane z našega vrta, na bližnjih vrtovih pridelane zeljne glave in rdeča pesa, postrvi iz kristalno čistih rek, meso mladega goveda s Cerkljanskega in vrhunska vina iz bližnjih vinorodnih okolišev se združujejo v izvirno kulinarično doživetje letošnjega pomladnega Tedna restavracij: prijazno do narave!
Lepo vabljeni na obisk!"