Hotel Planinka

Plac 7
Ljubno ob Savinji

Chef: Zdravko Robič

Delovni čas:

od ponedeljka do petkaod 12. do 14. ure in od 18. do 21. ure
sobota in nedeljaod 12. do 21. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 031 327 597
Email: info@planinka.net

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Savinjski meni

  • Srnin carpaccio s staranim parmezanom, omaka črnih tartufov in olivnega olja
  • Pečen svinjski file s koruzno skorjico in rdečim poprom na jurčkovi kremi v družbi krompirja, rdeče pese, rikote in bučnega pireja
  • Beli čokoladni mousse, prekrit s temno čokolado v družbi lešnikov in sadja s karamelnim prelivom
2
Menu

Flosarski meni

  • Porova juha z žličnikom mascarpone sira, hrustljavi kruh in drobljenecl
  • Hrustljava postrv s pomarančno melisino omako, zelenjava v družbi motovilca in mandljev
  • Sončnica z italijanskim meringuem, polnjena s svežim sadjem in prelivom pasijonke s sladoledom in karameliziranim sladkorjem

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Postrvi: Ribogojnica Špegelj, Braslovče
Zelenjava: Unatova kmetija, Nazarje

"V iskanju sestavin za menije se bomo sprehodili skozi gozd, preko travnikov do reke Savinje, in sestavili celoto, ki ponazarja zgornjo Savinjsko dolino."