Gostišče Primorka

Strunjan 148
Strunjan

Chef: Gregor Kocjančič

Delovni čas:

vsak danod 12. do 23. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 031 679 479
Email: info@primorka.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Ribji meni

  • Pozdrav kuhinje: skutin namaz z oljkami, gorgonzolo in čilijem
  • Domači pljukanci (testenine) z gamberi, bučkami in ocvrto rukolo
  • Piranski brancin v »škrtocu« s prepletom polente, blitve, koromača, korenja, jajčevca in krompirj
  • Mousse bele čokolade z žajbljem in malinovo sredico, refoškov sorbet, crumble orehov, mandljev in lešnikov
2
Menu

Mesni meni

  • Pozdrav kuhinje: skutin namaz z oljkami, gorgonzolo in čilijem
  • Domači pljukanci po istrsko (klobase, paradižnik, bučke) in ocvrto rukolo
  • Puranji file v testu s pršutom, sirom, špinačo in sezamom, kolerabini laski na oljčnem olju, glazirana rdeča pesa, pražen krompir z vrzotami (ohrovt)
  • Mousse bele čokolade z žajbljem in malinovo sredico, refoškov sorbet, crumble orehov, mandljev in lešnikov
3
Menu

Vegetarijanski meni

  • Pozdrav kuhinje: skutin namaz z oljkami, gorgonzolo in čilijem
  • Domači pljukanci po Istrsko (zelenjava in paradižnik) in ocvrto rukolo
  • Zelenjavna lazanja, kolerabini laski na oljčnem olju, glazirana rdeča pesa, pražen krompir z vrzotami (ohrovt)
  • Mousse bele čokolade z žajbljem in malinovo sredico, refoškov sorbet, crumble orehov, mandljev in lešnikov

Število mest:

za menije TR je namenjenih vsak dan 50 sedežev

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Penina Capris, blancs de blancs, Vinakoper 4,20 €
Malvazija, 2014, Rodica – Ekološko vinogradništvo Truške 3,00 €
Rebula, 2015, Marjan Simčič 3,50 €
Shiraz Capo d'Istria, 2013, Vinakoper 4,00 €
Sivi pinot, 2008, sladko, Mahnič Ingrid 4,00 €

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Špargljeva juha iz volovskega roga Boškarina 4 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Sveža zelenjava in sadje iz integrirane lokalne pridelave: Janez Bučar, Bušinec pri Dolenjskih Toplicah
Moka in mlevski izdelki: Mlin Nemec, Ilirska Bistrica
Oljčno olje in oljke: Sebastjan Milok, Sečovlje
Divji šparglji in sveža zelenjava in sadje iz integrirane lokalne pridelave: Agraria, Koper
Piranski brancin: Ribogojnica Fonda, Sečovlje

 

"Dobrodošli v osrčju Krajinskega parka Strunjan, kjer se bomo potrudili, da vam bo prijetno in slastno."