Gostišče Kapušin

Krasinec 55
Gradac

Chef: Ana Kapušin

Delovni čas:

od srede do nedeljeod 8. do 23. ure
ponedeljek in torekzaprto

Obvezna rezervacija:

Telefon: 07 369 9150, 041 682 802
Email: gostilna.kapusin@t-2.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Pomladno prebujanje narave

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Belokranjski jagnjček na regratu s trobenticami
  • Rezine pašnega goveda na grahovem pireju s spomladansko solato, hišnim bučnim oljem in staranim kisom
  • Sladki kaos
2
Menu

Žuborenje reke Kolpe v objemu belih brez

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Postrv po rečno
  • File smuča na mladem krompirju in hrustljavi masleni zelenjavi
  • Sladki kaos

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Cena vinske spremljave s pozdravom iz kuhinje je 10 €.

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Jagenjček: Kmetija Butala, Petrova vas
Ribe: Kmetija in ribogojstvo Zupančič, Jelševnik
Bučna olja in semena: Oljarna Kapušin, Krasinec
Siri in skuta: Kmetija Štrucelj, Griblje

"Jedi, ki smo jih izbrali za Teden restavracij smo skrbno izbrali, predvsem živila, ki so v tem spomladanskem času najboljša in najbolj kakovostna.Če omenim pašno govedo in drobnico, ki je prezimila v naravi in ta čas ponuja neokrnjen okus narave. V to spadajo tudi ribe, ki so zimski čas preživele v čisti mrzli vodi, da ne omenjam prvih spomladanskih solat in cvetov, ki popestrijo vsak krožnik z okusom in svojo raznoliko spomladansko barvo. "