Gostilna Vovko

Ratež 48
Brusnice

Chef: Manca Vovko

Delovni čas:

od torka do soboteod 12. do 22. ure
nedeljaod 12. do 16. ure
ponedeljekzaprto

Obvezna rezervacija:

Telefon: 07 308 5603
Email: anton.vovko@siol.net

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu
  • Konfitiran dimljen goveji jezik na solati ajdove kaše, s kremo hrena in poširanim jajcem
  • Goveja vratovina, kuhana v sous vide, zapečena na žaru, kipnik s suhimi jurčki, kremna česnova omaka, pire korenja s kumino, prezimljena zelenjava
  • Biskvit z orehi, jajčna krema z orehovcem, janeževa zmrzlina

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Zeleni silvanec Frelih 2,50 €
Modra frankinja Šturm 3,00 €
Muškat ottonel Keltis 3,00 €

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Tatar dimljene postrvi, domača majoneza bučnega olja, postrvji kaviar, hren 6 €
Svaljki tatarske ajde z jagenjčkovim ragujem in dimljeno skuto 8 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Govedina: Kmetija Medle, Suhadol
Ajdova moka in ajdova kaša: Mlin Rangus, Vrhpolje
Orehi in jajca: Lasten vrt Vovko, Ratež
Zelenjava, hren, česen: Kmetija Medle, Sela pri Ratežu
Korenje: Kmetija Kostrevc, Ratež

 

"Vljudno vabimo, da nas obiščete v Tednu restavracij.
Še posebej se veselimo tistih, ki boste prvič pri nas!
Izkoristite dan tudi za izlet in odkrivanje lepot Dolenjske!"