Gostilna Javornik

Rakovnik 6
Šentrupert

Chef: Jan Pevec

Delovni čas:

sreda in četrtekod 10. do 22. ure
petek in sobotaod 10. do 02. ure
nedeljaod 12. do 22. ure
ponedeljek in torekzaprto

Obvezna rezervacija:

Email: gostilna.javornik@siol.net

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Mesni

  • Spomladanski regrat s pisanim krompirjem, prekajeno slanino in kunčjo pašteto
  • Zorjen žrebičkov hrbet, redukcija črnega oreha, jurčkov pommes duches, julien zelenjava
  • Dušena jabolka z ješprenovo kašo, sladoled iz vijolic
2
Menu

Ribji

  • Spomladanski regrat s pisanim krompirjem, prekajeno slanino in kunčjo pašteto
  • Hobotnica iz krušne peči, domači sipini rezanci, mlada špinača in žafranova omaka
  • Dušena jabolka z ješprenovo kašo, sladoled iz vijolic
3
Menu

Vege

  • Spomladanski regrat s pisanim krompirjem in popelen sirček
  • Pečeni šampinjoni z jogurtovo omako in črnim korenom
  • Dušena jabolka z ješprenovo kašo, sladoled iz vijolic

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Siri
: Sirarna Gorišek, Mokronog
Meso: Ekološka kmetija Zabukovec, Gabrijele
Suhe mesnine, sveže meso: Mesarstvo Bizjak, Mokronog
Moka: Mlin Grebenec, Bistrica

 

 

 

"V Gostilni Javornik gostom pripravljamo originalno, prepoznavno hrano, pripravljeno v krušni peči.
Pripravljamo jo na sodoben način iz lokalnih surovin. Nahajamo se slabo uro vožnje iz Ljubljane, ob glavni cesti Trebnje - Sevnica. Gostilniški rod nadaljuje že 4.generacija. Gostje se k nam radi vračajo predvsem zaradi dobrega počutja, ki ga ustvarja uigran tim in ker druženje na Rakovniku dobi čisto drugačen pomen..."