Gostilna Grabar

Rabelčja vas 15a
Ptuj

Chef: Alenka Grabar

Delovni čas:

od torka do soboteod 10. do 22. ure
nedeljaod 11. do 19. ure
ponedeljekzaprto

Obvezna rezervacija:

Telefon: 02 778 2140

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Spomladansko prebujanje – ribji meni

  • Hišni pozdrav
  • Divje okoli hiše: čemaževa juha
  • Naravno iz naše kmetije: domači rezanci, kopriva, krema drobnjaka, cvetovi mrtve koprive, tolstolobik
  • Sladkosti trobentice
2
Menu

Spomladansko prebujanje – mesni meni

  • Hišni pozdrav
  • Divje okoli hiše: čemaževa juha
  • Bogastvo  našega travnika: pujsek izpod domače peke, pena travniških zelišč (kislica, materina dušica), bela poletna s smrekovimi vršički
  • Sladkosti trobentice

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Cena vinske spremljave je 8 €.
Penina brut nature, Radgonska klet
Modri burgundec, Kupljen ali
Chardonnay, Vajgen, Dveri Pax
Rumeni muškat, suho, Vino Gaube

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Ribe: Ribogojnica Brlek, Videm pri Ptuju
Meso: Mesarija Kokol, Cirkulane
Moka: Mlin Korošec, Markovci

"Meni »SPOMLADANSKO PREBUJANJE - Teden restavracij po divje « je ekipa Gostilne Grabar pripravljala z aromami, notami in gurmanskimi pridihi lokalnega okolja. Vedno namreč poskrbimo, da smo zvesti: sezonskim, ekološkim in svežim sestavinam, ter modernemu kulinaričnemu pristopu s spoštovanjem tradicije."