Gostilna Gastuž

Špitalič 9
Žiče

Chef: Ana Rodošek

Delovni čas:

vsak danod 12. do 21. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 03 752 3700
Email: rezervacije@gastuz.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Boemska pomlad v gostilni Gastuž

  • Pozdrav kuhinje – slani hrustki s slovenskim maslom
  • Iz Anine kuhinje za hladni začetek – sadna piščančja jetrca
  • Mlada zorjena svinjina s sladkim krompirjem
    ali
    Dimljena straniška postrv na trti s pirejem koprive
  • Jajce presenečenja

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

izbrana slovenska lokalna vina za TR meni 2,50 €

Dodatna ponudba (z doplačilom):

"Grilan" slovenski goveji file po želji s prilogo 9,10 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Postrvi: Ribniki Stranice, Stranice
Zelenjava iz domačih eko vrtov: Gostilna Gastuž

"Za prihajajočo pomlad sem se odločila, da v meniju, ki vam ga predstavljamo kot posebni meni za priložnost Tedna restavracij, povežemo več različnih prvin - prvovrstne sestavine in sodobni postopki priprave, vse skupaj zavito v objem tradicije in postavljeno v okolje ,v katerem bo za moje goste pripravljen meni. Veliko surovin sem tokrat porabila tudi kar iz našega eko vrta, seveda v omejenih količinah. Prijazno do narave in z naravo v najstarejši gostilni na Slovenskem, bomo skupaj z našo ekipo natakarjev pripravili boemsko pomlad za vaše brbočnice."