Element

Šlandrova 4b
Ljubljana Črnuče

Chef: Borut Centa

Delovni čas:

od ponedeljka do petkaod 18. do 22. ure
sobotaod 13. do 16. ure
nedeljazaprto

Obvezna rezervacija:

Telefon: 031 354 459
Email: element@kaval-group.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Ribji meni

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Mariniran losos s citrusi, pesto mlade špinače, rdeča grenivka in spomladanske solatke
  • Kremna juha iz zelene, pečena kapesanta, črni puding, ocvrti žajbelj in drobtine kraške pancete
  • Črna polenovka z joto (pire bele repe, fižolov tris, viola čips in prah sladkega krompirja, dotik pomladi)
2
Menu

Mesni meni

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Tatarski biftek, sveži hren in rdeča pesa
  • Kremna juha iz zelene, pečena kapesanta, črni puding, ocvrti žajbelj in drobtine kraške pancete
  • Razstavljen jelenov golaž, polenta, brusnice in ocvrtki, kruhov cmok in jurčki

Število mest:

ni omejeno (do zasedenosti)

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Cena vinske spremljave je 12,50 €.
Ribji meni: Zlata Radgonska penina Gastro, suho; Damski rose Erzetič, polsuho; Chardonay Mansus,suho
Mesni meni: Zlata Radgonska penina Gastro, suho; Cabernet sauvignon Sosolič, suho; Steyer Mark Cuvee, suho

Dodatna ponudba (z doplačilom):

Ajdova kaša, mousse temne čokolade s cimetom in kardamomom, pikantni gozdni sadeži z vanilijo, ingverjem in tremi popri in kozarček sladkega vina 6 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Ribe in školjke: Kocjančič, Koper
Ajdova kaša in koruzni zdrob: Mlin Grebenc
Divjačina: Meglen, Ivančna Gorica

"Tudi tokrat vas želimo presenetiti z nenavadnimi kombinacijami živil in okusov."