Bistro Zvezda

Kongresni trg 3
Ljubljana

Chef: Anže Učakar

Delovni čas:

od ponedeljka do soboteod 11. do 22. ure
nedeljazaprto

Obvezna rezervacija:

Email: anze@zvezdaljubljana.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Mesni meni

  • Pravi goveji tartar s trinajstimi sestavinami in naribanim maslom
  • Špargljeva kremna juha s špinačo in domačimi krutoni
  • Počasi pečen telečji hrbet s korenčkom in zelišči
  • Zvezdino sladko presenečenje
2
Menu

Ribji meni

  • Karpačo jadranskega brancina s citrusi, oljčnim oljem in pomladnim cvetjem
  • Špargljeva kremna juha s špinačo in domačimi krutoni
  • V pečici pečena hobotnica z mlado blitvo in krompirjevim pirejem
  • Zvezdino sladko presenečenje
3
Menu

Vegetarijanski meni

  • Bovška skuta z drobnjakom in pečenim češnjevim paradižnikom
  • Špargljeva kremna juha s špinačo in domačimi krutoni
  • Pečeni jajčevci s paradižnikom, baziliko in parmezanom
  • Zvezdino sladko presenečenje

Število mest:

za menije TR so možne rezervacije ob 18.30 in 21.00 uri

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

MESNI MENI: Roxanich Vintage rose, 2013 4,20 €; Burja Noir, 2015 5,20 €; Jakončič Sladki muškat, 2015 4 €
RIBJI MENI: Malvazija Monterosso, 2015 3 €; Gredič Movia, 2015 4 €; Jakončič Sladki muškat, 2015 4 €
VEGE MENI: Rebula Ferdinand, 2015 3 €; Sauvignonasse Marjan Simčič, 2015 3 €; Jakončič Sladki muškat, 2015 4 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Zelenjava: Kmetija Dovč, Ljubljana
Meso: Mesarija Štajnbirt, Škofja Loka
Mlečni izdelki: Aljaževe dobrote, Ljubljana

"Dovolj hitro, a ne fast food, dovolj domače, a ne kmečko, dovolj toplo, a ne zažgano, dovolj zdravo, a okusno in dovolj preprosto, a ne dolgočasno…"