Altrokè

Stari trg 19
Ljubljana

Chef: Marko Ručman

Delovni čas:

vsak danod 12. do 23. ure

Obvezna rezervacija:

Telefon: 08 205 5282
Email: info@altroke.si

Teden restavracij 2017 - Pomlad

1
Menu

Ribji

  • Pozdrav kuhinje
  • Soški lipanj, borova albuminska skuta, liofilizirana malina
  • File rdeče postrvi, osočnik, zeliščni sorbet, pasijonjka
  • Domači štruklji s tremi marmeladami (malvazija, refošk in rumeni muškat) in ajdov štrukelj z orehi iz Plavij
2
Menu

Mesni

  • Pozdrav kuhinje
  • Gosje prsi, suha tepka, kumkvatov sladoled
  • Konfitiran mignon goveda boškarin, goraka, bela polenta, zelišča in pastinak
  • Domači štruklji s tremi marmeladami (malvazija, refošk in rumeni muškat) in ajdov štrukelj z orehi iz Plavij
3
Menu

Vege

  • Pozdrav kuhinje
  • Koktajl listnatega ohrovta z jabolkom, limeto in mandljevo moko
  • Suši bele polente v čemažu, zelena, korenček, čips chiogga pese, rožiči, wasabi in omaka iz sveže alge spiruline
  • Domači štruklji s tremi marmeladami (malvazija, refošk in rumeni muškat) in ajdov štrukelj z orehi iz Plavij

Število mest:

za menije TR so možne rezervacije ob 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 in 21.00 uri

Priporočena vinska spremljava (z doplačilom):

Refošk, Stare plante, 2013 3,00 €
Refošk, 2015 2,50 €
Malvazija, Zlata, 2015 3,00 €
Malvazija, 2015 2,50 €

Lokalni ponudniki sestavin v meniju:
Govedina pasme Boškarin: Pausin, Bolčič, Cah; Savudrija, Prešnica, Črni kal
Osočnik: Piransk soline, Sečovlje
Skuta: Kmetija Tominček, Savinjska dolina
Lipanj in postrv: Ribiška družina Tolmin
Goska: Kmetija Marolt, Luče

"Rdeča nit naših jedilnikov je istrsko, lokalno in ekološko. Zato že od samega našega začetka sodelujemo z izbrano skupino slovenskih pridelovalcev živil, predvsem iz Istre , seveda pa nam niso tuji tudi kakovostni pridelovalci iz drugih regij širom Slovenije. Tako smo za letošnji pomladanski Teden restavracij vključili tolminske ribiče in njihovo odlično ponudbo sladkovodnih rib iz lastne vzreje ter skuto s kmetije Tominšek iz Savinjske doline. Ker se zavedamo, da je osnova dobrih krožnikov dobra sestavina, bomo našim gostom postregli popolnoma sveže jedi naravnih okusov."