Jesenski Teden restavracij se približuje

Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden letošnje jeseni! Med 21. in 30. oktobrom bo 90 restavracij goste razvajalo z meniji iz lokalno pridelanih sestavin in skrbno izbranih sezonskih okusov, po enotni ceni 16 evrov.

Preden se jesen prevrne v zimo – ko je pridelek že pobran in vino v sodih – so shrambe najbolj založene in ozimnica kar prekipeva od najboljših okusov letošnje sezone. Takrat vrhunski slovenski chefi in chefinje ponovno povabijo za svoje mize in postrežejo s skrbno izbranimi meniji, polnimi sveže pridelanih dobrot. In takrat se na deset-tisoče dobrojedcev in dobrojedk odpravi na kulinarične izlete po vsej Sloveniji, da bi okusili najnovejše trende nove slovenske kuhinje. Takrat je – Teden restavracij!

Začelo se je pred petimi leti v Mariboru, se razširilo po Štajerski, in naposled vzplamtelo po vsej Sloveniji. Danes je Teden restavracij sinonim za kulinarične užitke, ki je samo v lanskem letu razvajal več kot 76.000 gostov in med kuharji ter jedci utrdil prepričanje, da je lahko tudi vrhunska kulinarika prijazna denarnici. Izbrane sestavine lokalnega porekla in ekološke pridelave, združene z ustvarjalnostjo in modernimi kuharskimi tehnikami v edinstvene menije, vsakič znova pričarajo pristen odsev vrhunskosti slovenske kulinarike.

Če smo lani med osnovne smernice največje kulinarične akcije v Sloveniji uspešno dodali lokalnost sestavin in ustvarjalnost chefov, smo letos dodali še obliko. Ne jemo namreč samo z usti, temveč tudi z očmi. Zato je prezentacija jedi na krožniku pomembna odlika vrhunske kulinarike in jedi v menijih Tedna restavracij tako ne bodo le dobre, temveč tudi lepe!

Z meniji v (najmanj) treh hodih bodo svojo umetniško žilico in čut za lepoto predstavili chefi in chefinje kar 90 slovenskih restavracij. Enotna cena menijev bo tudi tokrat 16 €.

Sprejemanje rezervacij se začne v petek, 7. oktobra. Od tega dne bodo vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev dostopne na spletni strani Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si.


Avtor prispevka: Žan Lebe | Objavljeno: 23.09.2016